Pastane Usulü Şekerpare Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 25 dakika dk
Kategori Tatlı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gr irmik
- 125 gr tereyağı
- 100 ml ayçiçek yağı
- 75 gr pudra şekeri
- 2 adet yumurta (biri üzeri için)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiğine un
Şerbet için;
- 750 ml su
- 500 gr şeker
- 1 adet limon
Talimatlar
- Öncelikle şerbetin suyu ve şekerini bir tencerede kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynarken içerisine yarım limonun kabuğunu ve suyunu da ekleyin. Pişen şerbetinizi kenarda soğumaya bırakın.
- İrmik ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.
- Tereyağı ve sıvı yağı da kaba ekleyip el yordamıyla yoğurun. Daha sonra yumurtayı da ekleyin.
- Oluşan hamura şekerli vanilini de katın ve karıştırın.
- Hamurunuza kulak memesi kıvamına gelene kadar alabildiğince Çağ Un ekleyin. (Yaklaşık 250 gr kadar)
- Hamurunuzu yumurta boyutunda parçalara haline getirin ve oval şekil vererek fırın tepsisine dizin.
- Bir adet yumurtanın sarısını hamur bezelerinin üzerine sürün ve bir çatal yardımıyla üzerlerine çizik atın. 35-45 dakika, altın sarısı renge gelene kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökerek yedirin.
- Tatlılarınız şerbeti tamamen çekene kadar dinlendirin.
- Üzerine toz antepfıstığı serperek servis edin.