Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

sekerpare 7545

Pastane Usulü Şekerpare Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 25 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

Hamuru için;

  • 200 gr irmik
  • 125 gr tereyağı
  • 100 ml ayçiçek yağı
  • 75 gr pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (biri üzeri için)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiğine un

Şerbet için;

  • 750 ml su
  • 500 gr şeker
  • 1 adet limon

Talimatlar
 

  • Öncelikle şerbetin suyu ve şekerini bir tencerede kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynarken içerisine yarım limonun kabuğunu ve suyunu da ekleyin. Pişen şerbetinizi kenarda soğumaya bırakın.
  • İrmik ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.
  • Tereyağı ve sıvı yağı da kaba ekleyip el yordamıyla yoğurun. Daha sonra yumurtayı da ekleyin.
  • Oluşan hamura şekerli vanilini de katın ve karıştırın.
  • Hamurunuza kulak memesi kıvamına gelene kadar alabildiğince Çağ Un ekleyin. (Yaklaşık 250 gr kadar)
  • Hamurunuzu yumurta boyutunda parçalara haline getirin ve oval şekil vererek fırın tepsisine dizin.
  • Bir adet yumurtanın sarısını hamur bezelerinin üzerine sürün ve bir çatal yardımıyla üzerlerine çizik atın. 35-45 dakika, altın sarısı renge gelene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökerek yedirin.
  • Tatlılarınız şerbeti tamamen çekene kadar dinlendirin.
  • Üzerine toz antepfıstığı serperek servis edin.
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.