Öncelikle şerbetin suyu ve şekerini bir tencerede kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynarken içerisine yarım limonun kabuğunu ve suyunu da ekleyin. Pişen şerbetinizi kenarda soğumaya bırakın.
İrmik ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.
Tereyağı ve sıvı yağı da kaba ekleyip el yordamıyla yoğurun. Daha sonra yumurtayı da ekleyin.
Oluşan hamura şekerli vanilini de katın ve karıştırın.
Hamurunuza kulak memesi kıvamına gelene kadar alabildiğince Çağ Un ekleyin. (Yaklaşık 250 gr kadar)
Hamurunuzu yumurta boyutunda parçalara haline getirin ve oval şekil vererek fırın tepsisine dizin.
Bir adet yumurtanın sarısını hamur bezelerinin üzerine sürün ve bir çatal yardımıyla üzerlerine çizik atın. 35-45 dakika, altın sarısı renge gelene kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökerek yedirin.
Tatlılarınız şerbeti tamamen çekene kadar dinlendirin.
Üzerine toz antepfıstığı serperek servis edin.