Nutellalı Babka Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 4 saat sa
Kategori Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak Fransız Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
Hamur için;
- 650 gr Çağ Un
- 2 adet yumurta
- 30 gr yaş maya
- 110 gr şeker
- 170 ml süt
- 120 gr tereyağı
- 5 gr vanilya
- 10 gr tuz
İç Dolgusu için;
- 450 gr Nutella
- 210 gr damla çikolata
Şurup için;
- 80 gr şeker
- 60 ml su
Talimatlar
- Fırınınızı 185°C’ye ısıtın.
- Bir kapta mayayı parçalayıp süt ve şeker ile karıştırarak aktive edin.
- Çağ Un’u bir mikser kabına alın ve şekerli vanilin ile tuzu ekleyin.
- Önce yumurtaları, daha sonra da maya karışımını ekleyip yoğurarak bir hamur elde edin.
- Hamur kıvam almaya başladıktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağınızı parça parça hamura ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Hazırlanan hamurun üzerini bir bezle örterek 2 saat kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamurunuzu uzun ve ince bir dikdörtgen halinde açın.
- Nutellayı açtığınız hamurun üzerine sürün ve damla çikolataları da serpiştirin. Daha sonra hamurunuzu yuvarlayarak bir rulo haline getirin.
- Rulo halindeki hamuru dikey doğrultuda bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Daha sonra yatay doğrultuda 3 eşit parçaya kesin. Toplamda 6 adet minik ruloya sahip olacaksınız.
- İki adet mini ruloyu uçlarını birleştirerek örgü halinde dolayın. Diğer rulolar içinde işlemi tekrarlayın.
- Örgü rulolarınızı tamamen yağlanmış bir ekmek kalıbına alın ve 2 saat kadar daha mayalandırın.
- Mayalanan babkaları önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
- Şeker ve suyunuzu bir tencerede eriterek şurubu hazırlayın.
- Fırından çıkardığınız sıcak babkaların üzerine şurubu bir fırça yardımıyla sürün ve dinlenmeye bırakın.
- Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun…