Nutellalı Babka Tarifi

corek 1850

Nutellalı Babka Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 4 sa
Kategori Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak Fransız Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

Hamur için;

  • 650 gr Çağ Un
  • 2 adet yumurta
  • 30 gr yaş maya
  • 110 gr şeker
  • 170 ml süt
  • 120 gr tereyağı
  • 5 gr vanilya
  • 10 gr tuz

İç Dolgusu için;

  • 450 gr Nutella
  • 210 gr damla çikolata

Şurup için;

  • 80 gr şeker
  • 60 ml su

Talimatlar
 

  • Fırınınızı 185°C’ye ısıtın.
  • Bir kapta mayayı parçalayıp süt ve şeker ile karıştırarak aktive edin.
  • Çağ Un’u bir mikser kabına alın ve şekerli vanilin ile tuzu ekleyin.
  • Önce yumurtaları, daha sonra da maya karışımını ekleyip yoğurarak bir hamur elde edin.
  • Hamur kıvam almaya başladıktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağınızı parça parça hamura ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Hazırlanan hamurun üzerini bir bezle örterek 2 saat kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamurunuzu uzun ve ince bir dikdörtgen halinde açın.
  • Nutellayı açtığınız hamurun üzerine sürün ve damla çikolataları da serpiştirin. Daha sonra hamurunuzu yuvarlayarak bir rulo haline getirin.
  • Rulo halindeki hamuru dikey doğrultuda bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Daha sonra yatay doğrultuda 3 eşit parçaya kesin. Toplamda 6 adet minik  ruloya sahip olacaksınız.
  • İki adet mini ruloyu uçlarını birleştirerek örgü halinde dolayın. Diğer rulolar içinde işlemi tekrarlayın.
  • Örgü rulolarınızı tamamen yağlanmış bir ekmek kalıbına alın ve 2 saat kadar daha mayalandırın.
  • Mayalanan babkaları önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Şeker ve suyunuzu bir tencerede eriterek şurubu hazırlayın.
  • Fırından çıkardığınız sıcak babkaların üzerine şurubu bir fırça yardımıyla sürün ve dinlenmeye bırakın.
  • Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun…
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.