Fırınınızı 185°C’ye ısıtın.
Bir kapta mayayı parçalayıp süt ve şeker ile karıştırarak aktive edin.
Çağ Un’u bir mikser kabına alın ve şekerli vanilin ile tuzu ekleyin.
Önce yumurtaları, daha sonra da maya karışımını ekleyip yoğurarak bir hamur elde edin.
Hamur kıvam almaya başladıktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağınızı parça parça hamura ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hazırlanan hamurun üzerini bir bezle örterek 2 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurunuzu uzun ve ince bir dikdörtgen halinde açın.
Nutellayı açtığınız hamurun üzerine sürün ve damla çikolataları da serpiştirin. Daha sonra hamurunuzu yuvarlayarak bir rulo haline getirin.
Rulo halindeki hamuru dikey doğrultuda bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Daha sonra yatay doğrultuda 3 eşit parçaya kesin. Toplamda 6 adet minik ruloya sahip olacaksınız.
İki adet mini ruloyu uçlarını birleştirerek örgü halinde dolayın. Diğer rulolar içinde işlemi tekrarlayın.
Örgü rulolarınızı tamamen yağlanmış bir ekmek kalıbına alın ve 2 saat kadar daha mayalandırın.
Mayalanan babkaları önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Şeker ve suyunuzu bir tencerede eriterek şurubu hazırlayın.
Fırından çıkardığınız sıcak babkaların üzerine şurubu bir fırça yardımıyla sürün ve dinlenmeye bırakın.
Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun...