Muzlu Kek Tarifi

muzlu kek2 84

Muzlu Kek Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 25 dakika
Kategori Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 3 adet olgun muz
  • 250 gr Çağ Un
  • 125 gr tereyağı
  • 125 gr şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 100 gr damla çikolata
  • 75 gr kuru üzüm
  • 1 tutam tuz

Talimatlar
 

  • Fırınınızı 175°C’ye ısıtın.
  • Tereyağı ve şekeri bir kaba alın ve yumuşayana kadar çırpın.
  • Daha sonra yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kuru üzümlerinizi ılık suda ıslatın.
  • Muzlarınızı bir kapta çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
  • Püre haline gelen muzları yumurta-yağ karışımına ekleyin ve karıştırın.
  • Çağ Un’u eleyerek karışıma ekleyin ve hamur haline gelene kadar karıştırın.
  • Şekerli vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Suyunu süzdüğünüz üzümler ve damla çikolataları da karışıma ekleyin.
  • Kalıbınızı tamamen yağlayın ve karışımı ekleyin.
  • Önceden ısıttığınız fırında 35-45 dakika kadar pişirin. Ilık servis edin ve afiyet olsun…
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.