Muzlu Kek Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 25 dakika dk
Kategori Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 3 adet olgun muz
- 250 gr Çağ Un
- 125 gr tereyağı
- 125 gr şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 100 gr damla çikolata
- 75 gr kuru üzüm
- 1 tutam tuz
Talimatlar
- Fırınınızı 175°C’ye ısıtın.
- Tereyağı ve şekeri bir kaba alın ve yumuşayana kadar çırpın.
- Daha sonra yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kuru üzümlerinizi ılık suda ıslatın.
- Muzlarınızı bir kapta çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
- Püre haline gelen muzları yumurta-yağ karışımına ekleyin ve karıştırın.
- Çağ Un’u eleyerek karışıma ekleyin ve hamur haline gelene kadar karıştırın.
- Şekerli vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Suyunu süzdüğünüz üzümler ve damla çikolataları da karışıma ekleyin.
- Kalıbınızı tamamen yağlayın ve karışımı ekleyin.
- Önceden ısıttığınız fırında 35-45 dakika kadar pişirin. Ilık servis edin ve afiyet olsun…