Havuçlu Kek Tarifi

havuçlu kek

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 20 dk
Kategori Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 250 gr Çağ Un
  • 200 gr toz şeker
  • 200 gr esmer şeker
  • 4 adet yumurta
  • 4 adet havuç
  • 1 avuç ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı muskat (hint) cevizi
  • yarım çay kaşığı yenibahar
  • 4 adet karanfil

Talimatlar
 

  • Fırınınızı 180°C’ye ısıtın.
  • Bir elek yardımıyla Çağ Un, baharatlar kabartma tozu, şekerli vanilin ve şekerleri bir kapta karıştırın.
  • Yumurtalar ve sıvı yağı başka bir kapta çırpın ve kuru malzemelere ekleyerek hamur elde edin.
  • Havuçlarınızın kabuklarını soyup rendenin büyük tarafında rendeleyin ve kek hamuruna karıştırın.
  • Cevizlerinizi bir bıçak yardımıyla küçük parçalar haline getirin ve karışıma ekleyin.
  • Hazırladığınız hamuru kenarları yağlanmış bir kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış fırınınızda 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan keki biraz dinlendirin ve servis edin.
Facebook
LinkedIn
Twitter
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.