
Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Kategori Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 250 gr Çağ Un
- 200 gr toz şeker
- 200 gr esmer şeker
- 4 adet yumurta
- 4 adet havuç
- 1 avuç ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın
- yarım çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı muskat (hint) cevizi
- yarım çay kaşığı yenibahar
- 4 adet karanfil
Talimatlar
- Fırınınızı 180°C’ye ısıtın.
- Bir elek yardımıyla Çağ Un, baharatlar kabartma tozu, şekerli vanilin ve şekerleri bir kapta karıştırın.
- Yumurtalar ve sıvı yağı başka bir kapta çırpın ve kuru malzemelere ekleyerek hamur elde edin.
- Havuçlarınızın kabuklarını soyup rendenin büyük tarafında rendeleyin ve kek hamuruna karıştırın.
- Cevizlerinizi bir bıçak yardımıyla küçük parçalar haline getirin ve karışıma ekleyin.
- Hazırladığınız hamuru kenarları yağlanmış bir kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış fırınınızda 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan keki biraz dinlendirin ve servis edin.