Geri Dön
Yazdir
Tarif Fotoğrafı
Smaller
Normal
Larger
Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
Tarifi Yazdır
Tarifi Pinle
Hazırlama Süresi
20
dakika
dk
Kategori
Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak
Akdeniz Mutfağı
Porsiyon
8
Kişilik
Malzemeler
250
gr
Çağ Un
200
gr
toz şeker
200
gr
esmer şeker
4
adet
yumurta
4
adet
havuç
1
avuç
ceviz
1
paket
vanilya
1
paket
kabartma tozu
2
tatlı kaşığı
toz tarçın
yarım
çay kaşığı
karabiber
yarım
çay kaşığı
muskat (hint) cevizi
yarım
çay kaşığı
yenibahar
4
adet
karanfil
Talimatlar
Fırınınızı 180°C’ye ısıtın.
Bir elek yardımıyla Çağ Un, baharatlar kabartma tozu, şekerli vanilin ve şekerleri bir kapta karıştırın.
Yumurtalar ve sıvı yağı başka bir kapta çırpın ve kuru malzemelere ekleyerek hamur elde edin.
Havuçlarınızın kabuklarını soyup rendenin büyük tarafında rendeleyin ve kek hamuruna karıştırın.
Cevizlerinizi bir bıçak yardımıyla küçük parçalar haline getirin ve karışıma ekleyin.
Hazırladığınız hamuru kenarları yağlanmış bir kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış fırınınızda 20-25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan keki biraz dinlendirin ve servis edin.