Ev Erişte Tarifi

eriste 3904

Ev Erişte Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 20 dk
Pişirme Süresi 30 dk
Kategori Ana Yemek
Mutfak Çin Mutfağı, İtalyan Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 480 gr Çağ Un
  • 3 adet yumurta
  • 75 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Talimatlar
 

  • Ununuzu bir tezgaha dökün ve ortasında bir oyuk açın.
  • Çırpılmış yumurta, tuz ve suyu oyuğa dökün ve homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurunuzu yarım saat kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamurunuzu dört eşit parçaya ayırın. Bir parçayla ilgilenirken diğerlerinin üzerine kurumamaları adına nemli bir bez örtün.
  • Hamur parçanızı 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 7-8 cm kalınlığında şeritler halinde bölün. Daha sonra böldüğünüz şeritleri üst üste koyarak ince erişte boyutunda kesin.
  • Kestiğiniz erişteleri unlayarak bir tepsiye yayın. Tepsideki erişteleri aralıklı olarak karıştırarak 2-3 gün kadar kurutun.
  • İstediğiniz miktarda kuru erişteyi kaynar suda haşlayın ve tulum peyniri ve maydanoz ile karıştırıp servis edin.
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.