
Ev Erişte Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Pişirme Süresi 30 dakika dk
Kategori Ana Yemek
Mutfak Çin Mutfağı, İtalyan Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 480 gr Çağ Un
- 3 adet yumurta
- 75 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Talimatlar
- Ununuzu bir tezgaha dökün ve ortasında bir oyuk açın.
- Çırpılmış yumurta, tuz ve suyu oyuğa dökün ve homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurunuzu yarım saat kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamurunuzu dört eşit parçaya ayırın. Bir parçayla ilgilenirken diğerlerinin üzerine kurumamaları adına nemli bir bez örtün.
- Hamur parçanızı 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 7-8 cm kalınlığında şeritler halinde bölün. Daha sonra böldüğünüz şeritleri üst üste koyarak ince erişte boyutunda kesin.
- Kestiğiniz erişteleri unlayarak bir tepsiye yayın. Tepsideki erişteleri aralıklı olarak karıştırarak 2-3 gün kadar kurutun.
- İstediğiniz miktarda kuru erişteyi kaynar suda haşlayın ve tulum peyniri ve maydanoz ile karıştırıp servis edin.