Ununuzu bir tezgaha dökün ve ortasında bir oyuk açın.
Çırpılmış yumurta, tuz ve suyu oyuğa dökün ve homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuzu yarım saat kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurunuzu dört eşit parçaya ayırın. Bir parçayla ilgilenirken diğerlerinin üzerine kurumamaları adına nemli bir bez örtün.
Hamur parçanızı 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 7-8 cm kalınlığında şeritler halinde bölün. Daha sonra böldüğünüz şeritleri üst üste koyarak ince erişte boyutunda kesin.
Kestiğiniz erişteleri unlayarak bir tepsiye yayın. Tepsideki erişteleri aralıklı olarak karıştırarak 2-3 gün kadar kurutun.
İstediğiniz miktarda kuru erişteyi kaynar suda haşlayın ve tulum peyniri ve maydanoz ile karıştırıp servis edin.