
Domatesli Ekmek (Pane al Pomodoro) Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Pişirme Süresi 30 dakika dk
Kategori Ana Yemeğin Yanına, Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 500 gr Çağ Un
- 18 gr taze maya
- 300 ml su
- 10 gr tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım soğan
- 1 diş sarımsak
- 13-14 adet yağda bekletilmiş kuru domates
Talimatlar
- Fırınınızı 225°C’ye önceden ısıtın.
- Sarımsak, kuru domates ve soğanları küçük şekilde kesin ve az miktar yağda kavurun. Kenarda soğumaya bırakın.
- Mayayı ve suyu bir kapta karıştırın ve 10 dakika kadar dinlendirin.
- Daha sonra un, tuz ve maya karışımını karıştırarak hamur haline getirin.
- Hamura domates, soğan ve sarımsakları ekleyerek yoğurun. Elde 15 dakika yoğrulması yeterlidir.
- Yoğurduğunuz hamuru az yağlanmış bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamurun havasını yoğurarak çıkartın. Hamura istediğiniz şekli verin ve bir tepsiye yerleştirin. 45 dakika kadar daha üzerini nemli bir bezle öreterek mayalandırın.
- Ekmeğinizin üzerine üç adet çizik atın ve öncelikle 225°C’de 10 dakika pişirin. Daha sonra sıcaklığı 175°C’ye düşürerek 25-30 dakika kadar daha pişirin.
- Pişen ekmeği fırından çıkararak ılıyana kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.