Domatesli Ekmek (Pane al Pomodoro) Tarifi

domatesli ekmek 9457

Domatesli Ekmek (Pane al Pomodoro) Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 20 dk
Pişirme Süresi 30 dk
Kategori Ana Yemeğin Yanına, Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 500 gr Çağ Un
  • 18 gr taze maya
  • 300 ml su
  • 10 gr tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 13-14 adet yağda bekletilmiş kuru domates

Talimatlar
 

  • Fırınınızı 225°C’ye önceden ısıtın.
  • Sarımsak, kuru domates ve soğanları küçük şekilde kesin ve az miktar yağda kavurun. Kenarda soğumaya bırakın.
  • Mayayı ve suyu bir kapta karıştırın ve 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Daha sonra un, tuz ve maya karışımını karıştırarak hamur haline getirin.
  • Hamura domates, soğan ve sarımsakları ekleyerek yoğurun. Elde 15 dakika yoğrulması yeterlidir.
  • Yoğurduğunuz hamuru az yağlanmış bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamurun havasını yoğurarak çıkartın. Hamura istediğiniz şekli verin ve bir tepsiye yerleştirin. 45 dakika kadar daha üzerini nemli bir bezle öreterek mayalandırın.
  • Ekmeğinizin üzerine üç adet çizik atın ve öncelikle 225°C’de 10 dakika pişirin. Daha sonra sıcaklığı 175°C’ye düşürerek 25-30 dakika kadar daha pişirin.
  • Pişen ekmeği fırından çıkararak ılıyana kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.