Fırınınızı 225°C’ye önceden ısıtın.
Sarımsak, kuru domates ve soğanları küçük şekilde kesin ve az miktar yağda kavurun. Kenarda soğumaya bırakın.
Mayayı ve suyu bir kapta karıştırın ve 10 dakika kadar dinlendirin.
Daha sonra un, tuz ve maya karışımını karıştırarak hamur haline getirin.
Hamura domates, soğan ve sarımsakları ekleyerek yoğurun. Elde 15 dakika yoğrulması yeterlidir.
Yoğurduğunuz hamuru az yağlanmış bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurun havasını yoğurarak çıkartın. Hamura istediğiniz şekli verin ve bir tepsiye yerleştirin. 45 dakika kadar daha üzerini nemli bir bezle öreterek mayalandırın.
Ekmeğinizin üzerine üç adet çizik atın ve öncelikle 225°C’de 10 dakika pişirin. Daha sonra sıcaklığı 175°C’ye düşürerek 25-30 dakika kadar daha pişirin.
Pişen ekmeği fırından çıkararak ılıyana kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.