Geri Dön

Domatesli Ekmek (Pane al Pomodoro) Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Kategori Ana Yemeğin Yanına, Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 500 gr Çağ Un
  • 18 gr taze maya
  • 300 ml su
  • 10 gr tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 13-14 adet yağda bekletilmiş kuru domates

Talimatlar
 

  • Fırınınızı 225°C’ye önceden ısıtın.
  • Sarımsak, kuru domates ve soğanları küçük şekilde kesin ve az miktar yağda kavurun. Kenarda soğumaya bırakın.
  • Mayayı ve suyu bir kapta karıştırın ve 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Daha sonra un, tuz ve maya karışımını karıştırarak hamur haline getirin.
  • Hamura domates, soğan ve sarımsakları ekleyerek yoğurun. Elde 15 dakika yoğrulması yeterlidir.
  • Yoğurduğunuz hamuru az yağlanmış bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamurun havasını yoğurarak çıkartın. Hamura istediğiniz şekli verin ve bir tepsiye yerleştirin. 45 dakika kadar daha üzerini nemli bir bezle öreterek mayalandırın.
  • Ekmeğinizin üzerine üç adet çizik atın ve öncelikle 225°C’de 10 dakika pişirin. Daha sonra sıcaklığı 175°C’ye düşürerek 25-30 dakika kadar daha pişirin.
  • Pişen ekmeği fırından çıkararak ılıyana kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.