Böreklik Yufka Tarifi

borek 6608

Böreklik Yufka Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 35 dk
Kategori Ana Yemeğin Yanına, Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 1 kg Çağ Un
  • 200 ml süt
  • 500 ml ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 75 ml sıvı yağ

Talimatlar
 

  • Çağ Un’u bir kaba eleyin.
  • Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, çırpma teli ile çırpın.
  • Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin.
  • Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Hamur bezelerini tezgahın üzerine alın.
  • Un serpiştirip ince yufkalar şeklinde açın.
  • Hazırladığınız yufkaları 3-4 saat içinde tüketmeye dikkat edin. Eğer uzun süreli kullanım gerekiyorsa yufkalarınızı bir sac tavada pişirerek ömürlerini uzatabilirsiniz.
Facebook
LinkedIn
Twitter
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.