Kategori Ana Yemeğin Yanına, Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8Kişilik
Malzemeler
1kgÇağ Un
200mlsüt
500mlılık su
1adetyumurta
1yemek kaşığıtuz
75mlsıvı yağ
Talimatlar
Çağ Un’u bir kaba eleyin.
Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, çırpma teli ile çırpın.
Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin.
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
Hamur bezelerini tezgahın üzerine alın.
Un serpiştirip ince yufkalar şeklinde açın.
Hazırladığınız yufkaları 3-4 saat içinde tüketmeye dikkat edin. Eğer uzun süreli kullanım gerekiyorsa yufkalarınızı bir sac tavada pişirerek ömürlerini uzatabilirsiniz.