Baharatlı Ekmek Tarifi

ekmek gorsel 1120

Baharatlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Kategori Ana Yemeğin Yanına, Atıştırmalık
Mutfak Akdeniz Mutfağı, Meksika Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 500 gr Çağ Un
  • 250 ml ılık su
  • 50 ml zeytinyağı
  • 12 gr Yaş Maya veya 7 gr Aktif Kuru Maya
  • 1 yemek kaşığı baharat karışımı (pulbiber, kekik, kuru fesleğen)

Talimatlar
 

  • Bir kase içinde mayayı suyla eritin.
  • Bir yoğurma kabında unları, maya-su karışımını ve (mümkünse) bir gece evvelden zeytinyağıyla karıştırılmış olan baharatları karıştırarak 15 dakika elle yoğurunuz.
  • Hava akımı olmayan bir yerde, üstü streç filmle kapalı şekilde 1,5 saat kadar birinci mayalanma için dinlenmeye bırakın.
  • İlk dinlenmeden sonra hamurunuzu kaptan çıkarın ve unlanmış tezgahta oluşan gazı çıkarmak adına 2-3 dakika nazikçe yoğurun.
  • Hamurunuza istediğiniz şekli verin. Kalıp kullanarak ya da fırın tepsisinde somun olarak şekillendirebilirsiniz. Daha sonra hamurunuzun üstünü hafif nemli bir bezle kapatarak 45 dakika kadar ikinci mayalanma için dinlendirin.
  • Hamurunuz hazır olduğunda 230°C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan ekmeğinizi tabanı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin.Sonra afiyet olsun…
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Size ulaşmamız için lütfen alanları doldurunuz.