
Baharatlı Ekmek Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Pişirme Süresi 30 dakika dk
Kategori Ana Yemeğin Yanına, Atıştırmalık
Mutfak Akdeniz Mutfağı, Meksika Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 500 gr Çağ Un
- 250 ml ılık su
- 50 ml zeytinyağı
- 12 gr Yaş Maya veya 7 gr Aktif Kuru Maya
- 1 yemek kaşığı baharat karışımı (pulbiber, kekik, kuru fesleğen)
Talimatlar
- Bir kase içinde mayayı suyla eritin.
- Bir yoğurma kabında unları, maya-su karışımını ve (mümkünse) bir gece evvelden zeytinyağıyla karıştırılmış olan baharatları karıştırarak 15 dakika elle yoğurunuz.
- Hava akımı olmayan bir yerde, üstü streç filmle kapalı şekilde 1,5 saat kadar birinci mayalanma için dinlenmeye bırakın.
- İlk dinlenmeden sonra hamurunuzu kaptan çıkarın ve unlanmış tezgahta oluşan gazı çıkarmak adına 2-3 dakika nazikçe yoğurun.
- Hamurunuza istediğiniz şekli verin. Kalıp kullanarak ya da fırın tepsisinde somun olarak şekillendirebilirsiniz. Daha sonra hamurunuzun üstünü hafif nemli bir bezle kapatarak 45 dakika kadar ikinci mayalanma için dinlendirin.
- Hamurunuz hazır olduğunda 230°C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan ekmeğinizi tabanı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin.Sonra afiyet olsun…