1yemek kaşığıbaharat karışımı (pulbiber, kekik, kuru fesleğen)
Talimatlar
Bir kase içinde mayayı suyla eritin.
Bir yoğurma kabında unları, maya-su karışımını ve (mümkünse) bir gece evvelden zeytinyağıyla karıştırılmış olan baharatları karıştırarak 15 dakika elle yoğurunuz.
Hava akımı olmayan bir yerde, üstü streç filmle kapalı şekilde 1,5 saat kadar birinci mayalanma için dinlenmeye bırakın.
İlk dinlenmeden sonra hamurunuzu kaptan çıkarın ve unlanmış tezgahta oluşan gazı çıkarmak adına 2-3 dakika nazikçe yoğurun.
Hamurunuza istediğiniz şekli verin. Kalıp kullanarak ya da fırın tepsisinde somun olarak şekillendirebilirsiniz. Daha sonra hamurunuzun üstünü hafif nemli bir bezle kapatarak 45 dakika kadar ikinci mayalanma için dinlendirin.
Hamurunuz hazır olduğunda 230°C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan ekmeğinizi tabanı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin.Sonra afiyet olsun...