Tava Kurabiye Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 40 dakika dk
Kategori Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 120 gr tereyağı
- 40 gr toz şeker
- 80 gr esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 160 gr Çağ Un
- 20 gr mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Arzu edilen tür ve miktarda çikolata parçaları
Talimatlar
- Fırınınızı 190°C’ye ısıtın.
- Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını krema kıvamına gelene kadar bir kapta çırpın. Karışıma yumurtayı da ekleyip karıştırın.
- Karışıma un, kabartma tozu, şekerli vanilin ve nişastayı eleyerek katın ve homojen hale gelene kadar yoğurun.
- Hamuru 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru fırına girebilen ve tabanı yağlanmış bir tavaya (ya da herhangi bir pişirme kalıbına) tamamen yayın. Çikolata parçalarını istediğiniz şekilde hamura batırın.
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.