Shortbread Bisküvi Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Kategori Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 100 gr toz şeker
- 1 paket vanilya
- 300 gr Çağ Un
Talimatlar
- Fırını 160°C’ye önceden ısıtın.
- Tereyağı ve şekeri ya elinizle ya da elektrikli el çırpıcısı kullanarak rengi açılıp pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Çağ unu yavaşça karıştırın ve şekerli vanilini de ekleyin. Ellerinizi kullanarak karışımı bir hamur haline getirin.
- Hamuru yaklaşık 5 mm kalınlığa kadar açın ve bisküvi kalıbı ile şekiller kesin.
- Bisküvileri pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine aktarın ve 15 dakika dinlenmelerini için buzdolabında soğutun.
- Pişirmeden önce her bisküviyi bir tutam toz şekerle serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika veya açık altın rengi olana kadar pişirin.
- Fırından çıkarın ve soğuması için bisküvileri dinlendirin.