
Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Pişirme Süresi 30 dakika dk
Kategori Ana Yemek
Mutfak İtalyan Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 500 gr Çağ Un
- 350 ml su
- 12 gr taze maya
- 8 gr tuz
- 1 tutam şeker
- 50 ml zeytinyağı
Talimatlar
- Su, maya ve şekeri bir kapta birleştirin ve 10 dakika dinlendirin. Daha sonra zeytinyağını da ekleyin.
- Un ve tuzu bir kasede karıştırın. Daha sonra su-maya karışımını da ekleyerek hamuru oluşturun.
- Yoğurduğunuz hamuru az yağlanmış bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru istediğiniz boyutlarda bezeler halinde bölün ve top haline getirin. Hamur toplarının üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika daha mayalandırın.
- Bezelerinizi parmak uçlarınızla açın. Sos ve malzemeleri de üzerine ekleyerek 200°C’lik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Kolay pizzanız hazır, afiyet olsun.