Pizza Hamuru Tarifi

pizza hamuru 10422

Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 20 dk
Pişirme Süresi 30 dk
Kategori Ana Yemek
Mutfak İtalyan Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 500 gr Çağ Un
  • 350 ml su
  • 12 gr taze maya
  • 8 gr tuz
  • 1 tutam şeker
  • 50 ml zeytinyağı

Talimatlar
 

  • Su, maya ve şekeri bir kapta birleştirin ve 10 dakika dinlendirin. Daha sonra zeytinyağını da ekleyin.
  • Un ve tuzu bir kasede karıştırın. Daha sonra su-maya karışımını da ekleyerek hamuru oluşturun. 
  • Yoğurduğunuz hamuru az yağlanmış bir kaseye alın ve üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru istediğiniz boyutlarda bezeler halinde bölün ve top haline getirin. Hamur toplarının üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika daha mayalandırın. 
  • Bezelerinizi parmak uçlarınızla açın. Sos ve malzemeleri de üzerine ekleyerek 200°C’lik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Kolay pizzanız hazır, afiyet olsun.
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.