Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Pişirme Süresi 30 dakika dk
Kategori Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 1 kg Çağ Un'dan yapılmış yufka
- 3 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 50 ml süt
- 1 tutam susam
- 1 tutam çöreotu
Talimatlar
- Patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde kabuklarını soyun. Küp küp doğrayıp ve tuzlu suda bekletin.
- Soğan, domates ve biberleri yemeklik şekilde doğrayın.
- Uygun boyutta bir tencereye yağınızı döküp kızdırın. Öncelikle soğan ve biberlerinizi kavurun.
- Daha sonra domatesleri ve salçayı ekleyelim kavurmaya devam edin.
- Patlıcanların da suyunu sıkarak tencereye ekleyin. Karıştırıp, pişmeye bırakın.
- Patlıcanlar da pişince tuzunu ve baharatını ekleyip ocağın altını kapatın.
- Yufkayı tezgaha açın ve 4 kenarını da içe doğru kıvırın ve kare bir şekle getirin. Harcı kaşık yardımı ile katladığınız parçanın üzerine yayın.
- Daha sonra rulo yapıp 4 parmak genişliğinde kesip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Bütün yufkalar bitince tepsideki böreklerin üzerine yumurta sarısı-süt karışımını sürün ve susam ile çörekotu serpiştirin.
- Böreklerinizi 200°C’lik fırında kızarana kadar pişirin.