Patlıcanlı Börek Tarifi

patlicanli borek 10133

Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır

Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Kategori Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 1 kg Çağ Un'dan yapılmış yufka
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 ml süt
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam çöreotu

Talimatlar
 

  • Patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde kabuklarını soyun. Küp küp doğrayıp ve tuzlu suda bekletin.
  • Soğan, domates ve biberleri yemeklik şekilde doğrayın. 
  • Uygun boyutta bir tencereye yağınızı döküp kızdırın. Öncelikle soğan ve biberlerinizi kavurun.
  • Daha sonra domatesleri ve salçayı ekleyelim kavurmaya devam edin.
  • Patlıcanların da suyunu sıkarak tencereye ekleyin. Karıştırıp, pişmeye bırakın.
  • Patlıcanlar da pişince tuzunu ve baharatını ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Yufkayı tezgaha açın ve 4 kenarını da içe doğru kıvırın ve kare bir şekle getirin. Harcı kaşık yardımı ile katladığınız parçanın üzerine yayın.
  • Daha sonra rulo yapıp 4 parmak genişliğinde kesip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.  Bütün yufkalar bitince tepsideki böreklerin üzerine yumurta sarısı-süt karışımını sürün ve susam ile çörekotu serpiştirin. 
  • Böreklerinizi 200°C’lik fırında kızarana kadar pişirin.
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.