İngiliz Kahvaltı Çöreği Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Pişirme Süresi 30 dakika dk
Kategori Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Fransız Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 400 gr Çağ Un
- 8 gr kuru maya
- 8 gr tuz
- 20 gr şeker
- 20 gr tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş
- 1 adet yumurta
- 200 ml süt
- yağlamak için zeytinyağı
- 20 gr irmik
Talimatlar
- Un, maya, tuz, şeker, tereyağı, yumurta ve sütü bir kaba koyun ve ardından tüm malzemeleri mikser yardımı ile 10 dakika veya yumuşak, pürüzsüz ve esnek bir hamur olana kadar karıştırın.
- Karışımı hafifçe unlanmış bir zemine alın ve el yardımıyla iki dakika daha yoğurun.
- Büyük bir kaseyi zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Hamuru yağlanmış kaseye koyun, örtün ve yaklaşık bir saat veya iki katı boyuta çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
- Çalışma yüzeyini irmik ve un karışımıyla hazırlayın.
- Hamuru çalışma yüzeyine yayın ve yaklaşık 2,5 cm kalınlığında açın.
- Bir fırın tepsisine irmik ve un serpin.
- 9-10 cm çapında düz kenarlı kesici kullanarak on adet çörek kesin. Çörekleri fırın tepsisine eşit şekilde yerleştirin.
- 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Bir döküm tavayı harlayın ve alevi kısın. Mayalanmış çöreklerinizi her iki tarafını da 5 dakika sürecek şekilde pişirin.