Crepe Suzette Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Pişirme Süresi 30 dakika dk
Kategori Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 100 gr Çağ Un
- 15 gr şeker
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- 15 ml ayçiçek yağı
- 300 ml süt
Crepe Suzette sosu için;
- 50 gr tereyağı
- 50 gr şeker
- 75 ml portakal suyu
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Talimatlar
- Unu, şekeri ve tuzu bir kaba alın. Öncelikle yumurtaları ve yağı ekleyerek karıştırın.
- Daha sonra sütü parça parça sürekli çırparak ekleyin. Akışkan bir kıvam elde etmek için sütü yavaş yavaş eklediğinizden emin olun.
- Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçeyi 15 cm’lik yağlanmış krep tavasında hafif renk alana kadar pişirin. Karışım bitene kadar işlemi tekrarlayın.
- Sos için şekeri ve tereyağını kısık ateşte bir tavada eritin ve karamel haline getirin.
- Portakal suyu ve rendeleri de karışıma ekleyip 3-4 dakika kadar orta ateşte sosu yoğunlaştırın.
- Daha sonra hazırladığınız krepleri bu sos içerisinde ıslatın. Sosun tüm krepleri sardığından emin olun.
- Soslanmış krepleri dörde katlayarak servis edin. Servis öncesinde tavada kalan sosu da kreplerin üzerinde gezdirmeyi unutmayın.