Crepe Suzette Tarifi

crepe suzette 5945

Crepe Suzette Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 20 dk
Pişirme Süresi 30 dk
Kategori Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 100 gr Çağ Un
  • 15 gr şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet yumurta
  • 15 ml ayçiçek yağı
  • 300 ml süt

Crepe Suzette sosu için;

  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr şeker
  • 75 ml portakal suyu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Talimatlar
 

  • Unu, şekeri ve tuzu bir kaba alın. Öncelikle yumurtaları ve yağı ekleyerek karıştırın.
  • Daha sonra sütü parça parça sürekli çırparak ekleyin. Akışkan bir kıvam elde etmek için sütü yavaş yavaş eklediğinizden emin olun.
  • Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçeyi 15 cm’lik yağlanmış krep tavasında hafif renk alana kadar pişirin. Karışım bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  • Sos için şekeri ve tereyağını kısık ateşte bir tavada eritin ve karamel haline getirin.
  • Portakal suyu ve rendeleri de karışıma ekleyip 3-4 dakika kadar orta ateşte sosu yoğunlaştırın.
  • Daha sonra hazırladığınız krepleri bu sos içerisinde ıslatın. Sosun tüm krepleri sardığından emin olun.
  • Soslanmış krepleri dörde katlayarak servis edin. Servis öncesinde tavada kalan sosu da kreplerin üzerinde gezdirmeyi unutmayın.
Facebook
LinkedIn
Twitter
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.