Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Kategori Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak Amerikan Mutfağı, Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 3 adet olgun muz
- 250 gr Çağ Un
- 125 gr tereyağı
- 125 gr şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gr damla çikolata
- 75 gr kuru üzüm
- 1 tutam tuz
Talimatlar
- Fırınınızı 175°C’ye ısıtın.
- Tereyağı ve şekeri bir kaba alın ve yumuşayana kadar çırpın.
- Daha sonra yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kuru üzümlerinizi ılık suda ıslatı
- Muzlarınızı bir kapta çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
- Püre haline gelen muzları yumurta-yağ karışımına ekleyin ve karıştırın.
- Şekerli vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Suyunu süzdüğünüz üzümler ve damla çikolataları da karışıma ekleyin.
- Kalıbınızı tamamen yağlayın ve karışımı ekleyin.
- Önceden ısıttığınız fırında 35-45 dakika kadar pişirin.
- Sevdiklerinizle paylaşın. Görenlerin de, tadına bakanların da hayran kalacağı muzlu kek tarifimizi çay saatlerinizde, günlerinizde gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun…