Çi Börek Tarifi

ci borek 7199

Çi Börek Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Kategori Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

Hamuru için;

  • 500 gr Çağ Un
  • 1 adet yumurta
  • 200 ml su
  • 1 çay kaşığı tuz

Dolgusu için;

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 adet soğan, rendelenmiş, suyu sıkılmış
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber

Talimatlar
 

  • Çağ unu tezgaha eleyin. Merkezde bir oyuk açın. Unun ortasına bir yumurtayı kırın, suyu ve tuzu ekleyin. Homojen bir hamur oluşana kadar yoğurun.
  • Hamuru 40-50 gramlık parçalara ayırın ve yuvarlayın. Hamur bezelerini bir bezle örterek dinlendirin.
  • Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alıp tamamen karışana kadar yoğurun.
  • Dinlenen hamur bezelerinden birini alın ve 2 mm kalınlığa gelene kadar açın.
  • İçerisinde kıyma yerleştirdiğiniz hamuru yarım ay şeklinde katlayın ve kenarlarını çatal yardımıyla bastırarak mühürleyin.
  • Hazırladığınız börekleri kızgın yağda renk alana kadar kızartın ve sıcak şekilde servis edin.
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Size ulaşmamız için lütfen alanları doldurunuz.