
Çi Börek Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Pişirme Süresi 30 dakika dk
Kategori Atıştırmalık, Kahvaltı
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
Hamuru için;
- 500 gr Çağ Un
- 1 adet yumurta
- 200 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
Dolgusu için;
- 250 gr dana kıyma
- 1 adet soğan, rendelenmiş, suyu sıkılmış
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
Talimatlar
- Çağ unu tezgaha eleyin. Merkezde bir oyuk açın. Unun ortasına bir yumurtayı kırın, suyu ve tuzu ekleyin. Homojen bir hamur oluşana kadar yoğurun.
- Hamuru 40-50 gramlık parçalara ayırın ve yuvarlayın. Hamur bezelerini bir bezle örterek dinlendirin.
- Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alıp tamamen karışana kadar yoğurun.
- Dinlenen hamur bezelerinden birini alın ve 2 mm kalınlığa gelene kadar açın.
- İçerisinde kıyma yerleştirdiğiniz hamuru yarım ay şeklinde katlayın ve kenarlarını çatal yardımıyla bastırarak mühürleyin.
- Hazırladığınız börekleri kızgın yağda renk alana kadar kızartın ve sıcak şekilde servis edin.