Chapati Ekmeği Tarifi

chapati ekmegi 4829

Chapati Ekmeği Nasıl Yapılır?

Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Kategori Ana Yemeğin Yanına, Atıştırmalık
Mutfak Akdeniz Mutfağı, Çin Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik

Malzemeler
  

  • 250 gr Çağ Un
  • 5 gr tuz
  • 30 ml zeytinyağı
  • 180 ml sıcak su

Talimatlar
 

  • Çağ Un ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
  • Bir oyuk oluşturun. Zeytinyağı ve suyu dökün ve iyice karıştırın. Oluşan hamuru 5 dakika yoğurun.
  • Hamuru 30-40 gramlık bezeler halinde bölün. Küçük hamur bezelerini çok ince şekilde açın.
  • Bir tavayı ısıtın ve biraz yağ dökün. Ekmeğin her iki tarafını 30 saniye kadar pişirin.
  • Hazırladığınız chapati ekmeklerini çorbalarınız ve soslu yemeklerinizin yanında sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Facebook
LinkedIn
Twitter (X)
LinkedIn

Çağ Un - Teklif Formu

Ürünlerimiz İle Alakalı Teklif Almak için Aşağıdaki Alanları Doldurunuz.