Chapati Ekmeği Nasıl Yapılır?
Hazırlama Süresi 20 dakika dk
Pişirme Süresi 30 dakika dk
Kategori Ana Yemeğin Yanına, Atıştırmalık
Mutfak Akdeniz Mutfağı, Çin Mutfağı
Porsiyon 8 Kişilik
Malzemeler
- 250 gr Çağ Un
- 5 gr tuz
- 30 ml zeytinyağı
- 180 ml sıcak su
Talimatlar
- Çağ Un ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
- Bir oyuk oluşturun. Zeytinyağı ve suyu dökün ve iyice karıştırın. Oluşan hamuru 5 dakika yoğurun.
- Hamuru 30-40 gramlık bezeler halinde bölün. Küçük hamur bezelerini çok ince şekilde açın.
- Bir tavayı ısıtın ve biraz yağ dökün. Ekmeğin her iki tarafını 30 saniye kadar pişirin.
- Hazırladığınız chapati ekmeklerini çorbalarınız ve soslu yemeklerinizin yanında sunabilirsiniz. Afiyet olsun!