Geri Dön
Yazdir
Tarif Fotoğrafı
Smaller
Normal
Larger
Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?
Tarifi Yazdır
Tarifi Pinle
Hazırlama Süresi
20
dakika
dk
Kategori
Atıştırmalık, Tatlı
Mutfak
Amerikan Mutfağı, Fransız Mutfağı, İtalyan Mutfağı
Porsiyon
8
Kişilik
Malzemeler
3
adet
olgun muz
250
gr
Çağ Un
125
gr
tereyağı
125
gr
şeker
2
adet
yumurta
1
adet
vanilya
1
paket
kabartma tozu
100
gr
damla çikolata
75
gr
kuru üzüm
1
tutam
tuz
Talimatlar
Fırınınızı 175°C’ye ısıtın.
Tereyağı ve şekeri bir kaba alın ve yumuşayana kadar çırpın.
Daha sonra yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam edin.
Kuru üzümlerinizi ılık suda ıslatı
Muzlarınızı bir kapta çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
Püre haline gelen muzları yumurta-yağ karışımına ekleyin ve karıştırın.
Şekerli vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Suyunu süzdüğünüz üzümler ve damla çikolataları da karışıma ekleyin.
Kalıbınızı tamamen yağlayın ve karışımı ekleyin.
Önceden ısıttığınız fırında 35-45 dakika kadar pişirin.
Sevdiklerinizle paylaşın. Görenlerin de, tadına bakanların da hayran kalacağı muzlu kek tarifimizi çay saatlerinizde, günlerinizde gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...