Patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde kabuklarını soyun. Küp küp doğrayıp ve tuzlu suda bekletin.
Soğan, domates ve biberleri yemeklik şekilde doğrayın.
Uygun boyutta bir tencereye yağınızı döküp kızdırın. Öncelikle soğan ve biberlerinizi kavurun.
Daha sonra domatesleri ve salçayı ekleyelim kavurmaya devam edin.
Patlıcanların da suyunu sıkarak tencereye ekleyin. Karıştırıp, pişmeye bırakın.
Patlıcanlar da pişince tuzunu ve baharatını ekleyip ocağın altını kapatın.
Yufkayı tezgaha açın ve 4 kenarını da içe doğru kıvırın ve kare bir şekle getirin. Harcı kaşık yardımı ile katladığınız parçanın üzerine yayın.
Daha sonra rulo yapıp 4 parmak genişliğinde kesip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Bütün yufkalar bitince tepsideki böreklerin üzerine yumurta sarısı-süt karışımını sürün ve susam ile çörekotu serpiştirin.
Böreklerinizi 200°C’lik fırında kızarana kadar pişirin.